Blogg

Sätt inte etiketter på folk!


skrivet den 20 jan av Ida, klockan:22:42
 Jag tycker verkligen inte om att man sätter olika ”etiketter” på folk, inte ens när det är förståeligt. Läste en krönika av Marcus Birro där han berättar om att en flicka i 8-9 årsåldern som satt i rullstol användes av ett gäng kriminella östeuroper för att lura honom till något. Efter att ha upptäckt detta så skriver han sen om att han kanske i framtiden inte kommer våga hjälpa till en annan gång osv.http://www.expressen.se/kronikorer/1.2296622/marcus-birro-lardomar-lita-aldrig-pa-sma-flickor-i-rullstolar-som-ber-dig-om-nagot Alltså ok jag förstår tanken bakom och känslan men till syvende och sist är det vi själva som väljer vilket samhälle vi vill ha. Vill vi leva i ett samhälle där man går runt och tror att alla luras så ok ge tusan i att hjälpa då.
Men tycker man istället att den risken är värd att tas för att ibland faktiskt hjälpa någon på riktigt så får man inte låta sig skrämmas till att ”strunta” i andra.
Om alla blir så till den milda grad skrämda och inte vågar ta risken att sträcka ut en hjälpande hand till sina medmänniskor så är något riktigt snett. Detta tycker jag dessutom är något mycket viktigt att föra vidare till våra barn, att bevara civilkurage och omsorgen om andra även om det ibland innebär en viss risk för oss själva. Alla är vi olika men personligen tror jag på att det är ett rejält steg åt helsike om vi inte ens vågar hjälpa till. För mig kommer det aldrig vara ok att tycka tänka somså att bara för att någon vid enstaka tillfälle råkat ut för bedragare/kriminella så ska alla ses som det i framtiden. Men nu ska jag gå och lägga mig (om jag lyckas stänga av min data som krånglar ngt jäkligt. Funderar på om man fortfarande kan hyra PC billigt? Behöver en ny men har inte råd att köpa just nu)

Currently rated 3.0 by 5 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed